duminică, 12 octombrie 2014

Vopsea naturala (Partea 2)

Hello again!!

Dupa ce v-am lamurit cat de cat in postarea anterioara despre henna, ce este, calitati , defecte si cum o alegem pe cea potrivita, acum vreau sa vorbim despre urmatorul pas: PREPARAREA!


 Reteta de baza pentru henna este amestecul pudrei cu apa un pic calduta de la robinet pana cand capata o consistenta de piure, smantana. Atentie insa sa folositi apa de la robinet, nu apa plata, deoarece henna are nevoie de un mediu cat mai acid pentru a colora asa cum trebuie!!
 Insa niciun bucatar bun nu ramane la reteta de baza....in prepararea hennei , precum in bucatarie este indicat sa experimentam cu ingrediente care sa dea, in cazul nostru, o culoare mai intensa si un plus de hidratare parului.
 In primul rand trebuie sa va ganditi daca va doriti nuante cat mai deschise sau nuante cat mai inchise.

Pentru nuante mai deschise:
-in loc de apa , amestecati pudra de henna cu suc de lamaie( lamai stoarse) sau otet deoarece        aciditatea acestora elibereaza mai eficient pigmentul de culoare din henna si ajuta la transferul  acestuia in firul de par. Evitati lamaile daca aveti un scalp sensibil sau un par uscat.
-pentru un rosu mai intens, puteti adauga boia de ardei, ceai de hibiscus ( pe post de apa , sau in  combinatie cu aceasta sau cu lamaile), suc de sfetcla rosie.
-deasemenea uleiurile esentiale precum Tea Tree si Lavanda (3-5 picaturi) ajuta la intensificarea  culorii.




Pentru nuante mai inchise:

- in loc de apa, amestecati pudra de henna cu ceai negru concentrat,   cafea, ceai din frunze de nuc etc, Acestea au rolul de a mai potoli     reflexiile rosii , rezultand o nuanta mai maronie.



!! Henna intotdeauna se prepara intr-un bol de sticla sau ceramic si se folosesc ustensile de lemn sau sticla, niciodata metal  !!



Dupa ce amestecati henna cu lichidul ales pana ajunge la o consistenta de smantana mai groasa, o acoperiti cu o folie de plastic si o puneti peste noapte intr-un loc cald. Acest lucru nu este obligatoriu,( henna colorand parul si fara sa fie lasata peste noapte) insa in 12 ore henna isi elibereaza pigmentii de culoare (pasta trece de la o culoare verde la una maro) si coloreaza parul mult mai eficient. Asa ca, daca nu va grabiti prea tare..nu strica sa o lasati " la dospit " in timp ce va faceti somnul de frumusete :)). Atentie insa daca alegeti sa o lasati peste noapte sa o amestecati numai cu baza lichida- suc de lamai, apa , cafea etc- si sa adaugati ingredientele praf si cele uleioase a doua zi inainte de aplicare.

Inainte sa o aplicati mai puteti adauga cateva ingrediente menite sa va mentina parul hidratat si sa ajute la obtinerea unei culori mai frumoase ( aceste ingrediente nu sunt nicidecum obligatorii ):

-uleiurile esentiale 3-5 picaturi la 100gr henna.
-ulei de masline, cocos, jojoba, argan , galbenus de ou etc pentru a va hidrata parul ( nu exista o cantitate  prestabilita..puneti cat credeti de cuvinta si cat tine amestecul, in functie si de tipul de par pe care il  aveti).
-ingredientele praf: boia de ardei, scortisoara ( pentru miros), hibiscus (praf), zahar pudra (2-3  lingurite , ajuta vopseaua sa adere mai bine pe par).

Fiecare par este unic si reactionează diferit in functie de porozitate, grosime, daca este vopsit sau natural de aceea nu va iesi niciodata exact aceasi nuanta la doua persoane diferite. 
Nu uitati ca henna, fiind un colorant natural, poate doar sa adauge culoare firului de par, fara a decolora!
Deasemenea, aplicarile repetate duc la intensificarea culorii, deoarece henna se pune strat peste strat pe firul de par! Daca vreti sa ramaneti la o nuanta mai deschisa, indicat este sa vopsiti ulterior doar radacinile, varfurile mai rar! Vorbesc din experienta proprie deoarece de la un rosu intens am ajuns la un roscat inchis in urma aplicarilor pe tot parul....dar despre asta voi vorbi cu alta ocazie!
Ne vedem data viitoare cu cateva sfaturi despre aplicare si mentinere!
XOXO


Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu